Sisteme de control acces si pontaj
Sistemele de control acces pot fi utilizate fie pentru a restrictiona accesul accesul in anumite zone, pentru a impedica patrunderile neautorizate in anumite zone, fie pentru a tine evidenta persoanelor care au acces in acele zone. Cu ajutorul acestor sisteme, pontajul angajatilor a devenit mai sigur si mai eficient ca niciodata. Putem stii cu precizie timpul petrecut de acestia la lucru sau ora de sosire si de plecare a angajatilor. Sistemele de control acces si pontaj se compun din urmatoarele echipamente: centrala de control acces (sau/si pontaj), cititoare de cartela (magnetice sau proximitate), tastaturi cu cod, cititor de amprenta , butoane REX (request to exit), software, yala electromagnetica.
Centrala de control acces - dispozitivul care gestioneaza punctele de control al accesului, cititoarele, modulele, yalele elextromagnetice, etc. Prelucreaza informatiile primite de la cititoare si in functie de tipul de acces trimis impulsuri de deschidere/inchidere a yalei elecromagnetice si memoreaza toate datele referitoare la acces. Pe baza acestor evenimente memorate pot fi create diferse rapoarte de pontaj ce pot fi exportate si folosite in programe de contabilitate.
Cititor cartela proximitate - citirea cartelei de proximitate se efectueaza la trecerea acesteia prin dreptul cititorului, nu este nevoie de contact direct cu cititorul. Distanta de citire difera in functie de tipul cititorului si de tipul de cartela.
Citor biometric - tehnologia biometrica permite identificarea fara eroare a unei persoane pe baza amprentei acesteia. Aceasta metoda este una dintre cele mai sigure deoarece exista garantia ca nimeni nu poate realiza pontajul in locul altei persoane. Exista diferite tipuri de cititoare biometrice: scanare amprenta deget, scanare iris, scanare palma, scanare voce.
Tastaturi de acces - adesea utilizate datorita modului simplu de operare. La tastarea unui cod valabi se va activa o iesire de comanda a usii.
Butoane REX - folosite in cazul in care nu se doreste controlarea iesirii dintr-un spatiu securizat.
Software - permite programarea sistemului si a cititoarelor, definirea accesului, definirea nivelelor si a programului de acces, definirea si afisarea rapoartelor, controlul on-site al dispozitivelor, etc. Pentru ca acesta sa functioneze este necesara legarea centralei de acces la calculator. Acest lucru se foloseste prin RS232/RS485 sau cu ajutorul portului Ethernet al centralei.
0 Response to "Sisteme de control acces si pontaj"
Trimiteți un comentariu